(placeholder)
(placeholder)

De telescoopkroon, bij de juiste indicatie een comfortabele en duurzame oplossing.

De telescoopbrug of telescoopprothese verschaft een hoge mate van comfort. De techniek van de telescoopkronen is erg geschikt voor natuurlijke tanden, implantaten en combinaties van beide.


Een telescoopkroon is een dubbele kroon waarbij de 2 delen als een telescoopstang over elkaar glijden. Het eerste deel wordt vastgemaakt aan een tand of implantaat.

Het tweede deel wordt aan de uitneembare brug of prothese vastgemaakt.


De voordelen:

zeer comfortabel, zeer nauwkeurige pasvorm, goed schoon te houden, meestal makkelijk uit te breiden en heel erg duurzaam.


De nadelen:

Technisch ingewikkeld en daarom duurder.


Vooral in Duitsland is er veel ervaring met deze bijzondere techniek. Dat is ook de reden waarom we samenwerken met een Duits tandtechnisch laboratorium wat in deze techniek is gespecialiseerd.


Bij deze patient zijn 4 implantaten in de bovenkaak geplaatst om een prothese die heel erg los zat te stabiliseren.Op deze implantaten zijn telescoopkronen geschroefd. Door de stabiele afsteuning is het mogelijk om een prothese te maken zonder dat het verhemelte bedekt wordt.

Bij deze patient zijn 2 implantaten geplaatst in de bovenkaak rechts. Samen met de 4 nog aanwezige natuurlijke tanden is er een stabile verankering van de uitneembare brug. Het detailaanzicht laat zien dat het mogelijk is een hele natuurlijke uitstraling te realiseren.